zaglavlja servisnih paketa 1000x444 eu oznake guma

zaglavlja servisnih paketa 1000x444 eu oznake guma

Počevši od studenog 2012. u cijeloj Europi gume za vozila moraju biti označene etiketama EU: EU etiketa zasnivana na 3 kriterija pruža kupcima ekološke informacije te podatke o sigurnosti gume radi povećanja sigurnosti prometa na cestama i smanjenja zagađenja zraka.

Ušteda gorivaGume u potrošnji goriva vozila sudjeluju do 20%. Odabirom guma koje imaju visoku ocjenu u uštedi goriva prijeći ćete više kilometara s istom količinom goriva. Niži otpor kotrljanja smanjuje potrošnju goriva i emisije CO2. Gume kategorije A postižu najveću uštedu goriva, s time da kod svake naredne kategorije sve do G potrošnja goriva se povećava za 0,10 do 0,15 l/100 km po kategoriji – ovaj podatak je zasnivan na primjeru vozila sa prosječnom potrošnjom goriva 6,6 l.

Ušteda goriva prikazuje se skalom od A do G :
A (zeleno) = najviša ocjena uštede goriva
G (crveno) = najniža ocjena uštede goriva

SigurnostSigurno prianjanje guma na mokrom je od presudne važnosti za sigurnost vožnje. Prema performansama gume su svrstane u kategorije od A do G (međutim, kategorije D i G se trenutno ne koriste). Razlika između puta kočenja guma kategorije A i F može biti čak 18 metara.

Prianjanje na mokrom ocjenjuje se od A do F:
A = najviša ocjena
F = najniža ocjena

BukaRadi se o vanjskoj buci koju proizvodi guma tijekom vožnje i mjeri se u decibelima. Što više popunjenih crta na etiketi, to veća je razina buke konkretne gume.

Buka se prikazuje pomoću valova rasprostiranja:
1 crni val: tihe gume (3 dB ili više ispod budućeg europskog ograničenja)
2 crna vala: umjereno tihe (u granicama europskih ograničenja)
3 crna vala: bučne gume (iznad najavljenih europskih ograničenja

banner 225x100 provjera aku

Besplatni pregled akumulatora

saznajte više

Skoda Banner lampice 225x100

Signalne
lampice

saznajte više

 

Ova stranica koristi kolačiće.

Možete ih isključiti promjenom postavki browsera. Saznajte više

Prihvaćam

Kolačići (cookies) su male tekstualne datoteke, koje vaš preglednik (browser) sprema u memoriju. Kolačići omogućuju korisnicima da pri ponovnoj posjeti određene web stranice, preglednik "prepoznaje" uređaj s kojeg je posjeta došla, kako bi se informacije prilagodile korisniku.

Spremanje kolačića možete isključiti u postavkama preglednika.

Na ovoj stranici koristimo kolačiće zbog boljeg korisničkog iskustva, te u svrhu praćenja statistike posjeta stranicama (Google Analytics).