zaglavlja servisnih paketa 1000x444 eu oznake guma

zaglavlja servisnih paketa 1000x444 eu oznake guma

Počevši od studenog 2012. u cijeloj Europi gume za vozila moraju biti označene etiketama EU: EU etiketa zasnivana na 3 kriterija pruža kupcima ekološke informacije te podatke o sigurnosti gume radi povećanja sigurnosti prometa na cestama i smanjenja zagađenja zraka.

Ušteda gorivaGume u potrošnji goriva vozila sudjeluju do 20%. Odabirom guma koje imaju visoku ocjenu u uštedi goriva prijeći ćete više kilometara s istom količinom goriva. Niži otpor kotrljanja smanjuje potrošnju goriva i emisije CO2. Gume kategorije A postižu najveću uštedu goriva, s time da kod svake naredne kategorije sve do G potrošnja goriva se povećava za 0,10 do 0,15 l/100 km po kategoriji – ovaj podatak je zasnivan na primjeru vozila sa prosječnom potrošnjom goriva 6,6 l.

Ušteda goriva prikazuje se skalom od A do G :
A (zeleno) = najviša ocjena uštede goriva
G (crveno) = najniža ocjena uštede goriva

SigurnostSigurno prianjanje guma na mokrom je od presudne važnosti za sigurnost vožnje. Prema performansama gume su svrstane u kategorije od A do G (međutim, kategorije D i G se trenutno ne koriste). Razlika između puta kočenja guma kategorije A i F može biti čak 18 metara.

Prianjanje na mokrom ocjenjuje se od A do F:
A = najviša ocjena
F = najniža ocjena

BukaRadi se o vanjskoj buci koju proizvodi guma tijekom vožnje i mjeri se u decibelima. Što više popunjenih crta na etiketi, to veća je razina buke konkretne gume.

Buka se prikazuje pomoću valova rasprostiranja:
1 crni val: tihe gume (3 dB ili više ispod budućeg europskog ograničenja)
2 crna vala: umjereno tihe (u granicama europskih ograničenja)
3 crna vala: bučne gume (iznad najavljenih europskih ograničenja

banner 225x100 provjera aku

Besplatni pregled akumulatora

saznajte više

Skoda Banner lampice 225x100

Signalne
lampice

saznajte više